OtthonKommandó

Házprojekt: hol is tartottunk?

Összefoglalnám mi minden történt a legutóbbi beszámoló óta, ami már meglehetősen régen volt…

Megérkeztek az ablakok (Ropant Fa), de még várják, hogy a helyükre kerüljenek, mert én csak a villanyszerelés és a kőműves munkák után szeretném berakatni őket. Minél később kerülnek be, annál kisebb az esélye, hogy sérülnek. A nagyokat hárman alig bírták:

IMG_1699

A kilincsek hozzájuk már jó régóta megvannak (Many Deco):

IMG_0442

A padló rétegrend az, ami félig elkészült. Mindenhova bekerült a kavics feltöltés, alatta szellőző drénlemez van:

Fe_nyke_p-0001

kavics3

A kiálló csövek az új víz-csatorna csövek:

Fe_nyke_p-0006

Eddig volt csak egyforma a padló rétegrend. A kavicsra jött a beton a vizes helyiségekben és az előszobában:

Fe_nyke_p-0003#1

Amit egy kíváncsi négylábú közelről is megtekintett:

beton

A betonra pedig vízszigetelésként lánghegesztett bitumenes lapok kerültek. Ezt valamelyest megpróbálják “összekötni” a fal alatti régi vízszintes vízszigeteléssel:

bitumen

Erre jönnek majd a fűtéscsövek, a szobákban ezek a kavicságyban fognak futni. Majd hőszigetelés mindenhova, végül a felső betonréteg, valamint a hajópadló a szobákba. A betonozott helyiségekben nem lesz burkolat, a beton lesz felpolírozva.

Ami miatt csúszunk az a villanyszerelés, úgy tűnik új villanyszerelő után kell néznem, mert nem engedem, hogy tovább álljon a munka emiatt. Ha kész a villany, jöhet a kőműves, aki rendbe teszi a falakat. Azt hiszem, ez igen látványos eredményt fog hozni 🙂 Ez lesz a legtöbb kosszal járó munka. Ha megvan, akkor mehetnek a helyére az ablakok és jöhet a gépész a fűtést csinálni plusz a gipszkarton falak és álmennyezet. Tovább nem akarok gondolkodni, érjünk el ide.

Ja, azt kifelejtettem, hogy a padláson a konyha feletti részen fel lett szedve a sár, itt meg kell nézni a gerendákat, mert voltak gyanúsan rossz állapotúak:

IMG_9816

Várható hogy párat meg kell erősíteni.

Közben a kisebb dolgokkal igyekszem haladni, tudjátok, hogy ha végre eljutunk a költözésig, akkor ne egy tök üres házba költözzünk be, hanem egy kicsit mintha már be lenne lakva. Úgyis menet közben alakul a dolog, de jó ha vannak pontos tervek és tudjuk hova mit szeretnénk. Az egységes stílus kialakításánál fontos, hogy megszabaduljunk minden olyan bútortól, tárgytól, ami nem illik bele a koncepcióba és sokkal kevésbé fáj az ember pénztárcájának ha apránként szerzi be a dolgokat. Lámpákkal nem állunk rosszul, de még mindig kell pár darab. Ezt sose győzöm eleget hangsúlyozni, hogy a jó lámpa felöltözteti a helyiséget! Legutóbbi szerzemény a kredenc, amit vagy 2 évig kerestem, de kivártam, amíg megdobban a szívem 🙂 Itt még eredeti állapotban, de hamarosan elkészül teljesen és akkor jön róla a poszt. Egyébként írtam már róla itt.

kredenc2

Ezen kívül festés alatt van az apósom által készített közel 35 éves fa emeletes ágy a gyerekeknek – ideje lecserélni a rácsos ágyat. A színét természetesen már az új gyerekszobához igazítjuk 🙂 de érkezett pár szék és nagy növény Férj nagynénjétől, ahol még egy asztal és egy pad várja hogy elhozzuk őket. Van anyag a felújítandó kanapéra és még sok-sok apróság…

Ha pedig szeretnél a stílusokról egy kicsit többet tudni, akkor ajánlom a 2015. január 13-án induló Találd meg az otthonod stílusát tanfolyamomat, ami ebben a formában UTOLJÁRA indul el. Ne maradj le róla! Részletekért kattints a képre:

szilus 20150113

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Szia Gabi!
  Nálunk alapvetően helyi szakemberek dolgoznak a házon. Ezt szerintem nem érdemes messziről megoldani, mert az utazási költség nagyon sokat dob az árakon és mi nem a szomszédban vagyunk 🙁
  Sok sikert!
  Ditta

 2. Taizs Gabriella says:

  Szia Ditta!!
  Mi is házfelújítás előtt vagyunk, és nekünk is hasonló problémákkal kell megküzdenünk, mint nektek! Szerencsére már a tetőcserén túl vagyunk, most jönnek a belső munkálatok, nagyon tetszik, ahogy a szakemberek véghezvitték a betonozást a szobákban (nekünk is félig vályog félig tégla falaink vannak és az aljzat olyan mint a tiétek). Szóval nekünk is szobákat le kell betonozni, de előtte vízszigetelés…..
  A kérésem a szakemberek elérhetősége!!
  Előre is köszönöm!!
  További jó munkát Nektek, és kitartást!!
  Szép lesz!! 🙂
  Üdv Gabi Győrből

 3. Békésiné Kerekes Judit says: (előzmény @Ditta)

  Köszönöm a válaszod…csak mert láttam a neten kölcsönözhető ilyen gépet, ezért gondoltam, házilag is mehet a dolog… Nektek valószínű, hamarabb meglesz, mint a miénk, kíváncsian várom majd a részletes beszámolót róla, pláne, majd a képeket. Ja, és gondolom, azért néhány év után újra kell ezt is csiszolni, ugyebár, szóval, nem annyira tartós, mint, mondjuk egy nagyon strapabíró kőburkolat. De nagyon szép, valóban! Sok sikert a továbbiakban is, mindig örömmel olvasom a beszámolódat a házról! (Sajnos, a tavalyi tanfolyam utáni egyéni tanácsadás- igénybevételem elmaradt, mert nem haladunk a házfelújítással, nem jutottam még el odáig….de hát úgyis annyit kérdeztem már tőled, meg még tuti, foglak is nyaggatni, ha más nem, itt a blogodon!)

 4. Szia Judit!
  elsősorban nem a sprórolás miatt lesz ilyen, hanem mert ez tetszik 🙂
  Kb annyiba kerül mint egy alsó-közép kategóriás burkolat. Eddig a betonrétegig még nem jutottunk, de nem minden betont lehet szépen megcsinálni. Szóval elkészítheti a betont a mezei kőműves, de érdemes előtte felhívni a céget, akivel majd szeretnéd megcsináltatni, hogy mire figyeljetek és milyen minőségű betont használjatok. Házilag nem lehet kivitelezni, speckó csiszoló-polírozó gép kell hozzá.

 5. Békésiné Kerekes Judit says:

  Szia, Ditta! Engem érdekel ez a beton polírozás.. Nyilván végeztél számításokat, és megspórolod majd ezekben a helyiségekben a hideg burkolás anyag és munkaköltségét, de… Ehhez a betonozást is speciálisan kell elvégezni? Vagy normál, “mezei kőművesek” által készített betonozás is szép eredményt nyújt majd, illetve, kb. mennyire jön ki a kész beton polírozás nm2 ára? Ezt házilag is meg lehet oldani, vagy csak szakemberrel, nem tudom, milyen speckó gép kell hozzá. Sok a kérdés, tudom, de kíváncsivá tettél….mi már a raktárnak szolgáló mellékhelyiségekben lekezeltük a betont, házilag, “pormentessé” tettük, de ez messze nem szép esztétikailag, és lakó helyiségbe nem tenném ezt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!