OtthonKommandó

Néhány tipp tetőtér beépítéshez

Már korábban is beszámoltam a VELUX Magyarország Kft. Padlásból tetőtér című pályázatáról, ahol 5 millió forintot lehetett nyerni tetőtér beépítéshez. Legyen szó bármilyen építkezésről, az mindig hosszú időt vesz igénybe, az első fázis a tervezés is. Ez simán tarthat hónapokig, mi is, amikor megvettük a Házat, bő hat hónapig ültünk a terveken mire beadtuk engedélyeztetésre. Ezen nem érdemes spórolni, a jó tervhez idő kell és ez nem azt jelenti, hogy hónapokig “nem történik semmi”. Ezzel alapozunk meg mindent.

FFG_1328

Aztán itt van az egész procedúra, a hivatalos folyamat, ami szintén hónapokig eltarthat. Senkinek ne jusson eszébe tetőteret csak úgy beépíteni, hiszen ez minden esetben engedélyköteles és egy sor szabályt be kell tartani. A folyamatról egy rövid összefoglaló nézhettek meg itt:

A tervezésnek is megvannak a szakaszai, első körben alaposan végig kell gondolni, hogy milyen célra fogjuk használni. Ne csak pár évre előre, de hosszabb távon is gondolkodjunk, mert a különböző életszakaszokban, különböző terek szükségesek. Ha hosszú távon tervezünk az adott házban élni, akkor egy ilyen beépítést úgy tervezzünk meg, hogy benne legyen a változtatás lehetősége.

FFG_1152

A tetőtér sok szempontból más, mint a normál házrész. Másképp kell megoldani, hogy elegendő fény jusson be, más a hőérzet, fontos télen a fűtési mód, nyáron pedig a hővédelem, ezért sok múlik azon is, hogy jó szakembert, építészt válasszunk.

A projektet itt tudjátok követni.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!