OtthonKommandó

DIY: így készültek a karácsonyi csillagok

Egy rendhagyó poszt következik, némi szerepcserével. A csillagokat teljes egészében Férj készítette, nem csak azért mert nekem nagyon de nagyon nincs türelmem a pepecselős dolgokhoz (különben is ő a forma- és csomagolástervező), hanem azért is, mert teljesen lebetegedtem a múlt héten. Szívott is vele segítség híján, szombaton éjjel hajnali 4-ig ragasztgatta őket, hogy mire vasárnap jön a család, teljes legyen a dekoráció. Amúgy is, de most különösen megérdemli, hogy dicsérgessem, szóval ő az én HŐSÖM! 🙂

Épp ezért úgy gondoltam, hogy nem ülök be kézmodellnek a képekhez, meghagytam neki ezt a szerepet, tudjátok 15 perc hírnév 😀 én pedig beálltam a kamera mögé…

img_3557

Szükség lesz egy sablonra, amit – szintén Férj jóvoltából – innen le tudtok tölteni. Nyomtassátok ki A4-es lapra, ha viszi a nyomtató, mehet egyből vastagabb papírra, így megspórolhatod az átrajzolás fázist, de sima 80 g-os lapból is elkészíthető, bár nehezebb vele dolgozni, nincs tartása.

A kivágott sablonokat a szaggatott vonalak mentén be kell hajtogatni. Fontos a precíz munka, hiszen 12 db-ot kell összeragasztani, ha elcsúszkálunk, a csillag közepe és a csúcsok nem lesznek szépek. Férj a mezei technokolt ajánlja, ez tutira megragasztja. Figyelni kell, hogy a kis fülek mind belülre essenek, ha túl sok ragasztót kentünk, akkor legyen kéznél valami, amivel rögtön visszatörölhetjük.

karacsonyi_csillag_diy

És szépen sorban ragasztgatjuk, amíg körbe nem érünk 🙂 Nem nehéz, de precizitásra és türelemre szükség van!

img_3627

A csillagok átmérője kb 50 cm lesz. Nem ajánlom kicsinyíteni a sablont, mert akkor a fülek is kisebbek lesznek és nehéz lesz a ragasztásnál dolgozni vele, nem biztos, hogy elég lesz a felület.

img_3562

A végén tűvel átlyukasztottuk és damillal lógattuk fel őket.

img_3559

img_3561

Jó barkácsolást! 🙂

Mentés

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. kattints rá az “innen le tudtok tölteni” szövegrészre a cikkben és ott találod

  2. Fodor Ivett says:

    Hol találom meg a sablont?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!