OtthonKommandó

Olvasói otthonok: egy kis tetőtéri skandináv

Adriék lakását biztosan egy skandináv otthonnak néznénk, ha csak úgy szembe jönne velünk a neten, pedig egy hazai tetőtéri lakást alakítottak át. Nem is ragoznám, a képek önmagukért beszélnek, átadom a szót Adrinak:
A lakás több hónapnyi keresgélés után szerelem volt első látásra. Azonnali ajánlattétel, másnapi ajánlat elfogadás után boldog várakozással teltek a hetek. A kiköltözés nem volt gyors folyamat, de cserébe volt időnk mindent alaposan átgondolni és megtervezni. (4-5 hónap tervezés volt!)
Néhány előtte kép:
collageadri1
collageadri2
collageadri3
A semleges, időtálló, jól használható alapok kialakítása volt az elsődleges cél. Ez volt az egyik legfontosabb, amit Dittától a tanfolyamok alatt tanultam. (A férjem örökké hálás lesz, hogy nem kell kétévente más színűre festeni a lakást;)  Egy világos, barátságos teret szerettünk volna létrehozni, sok természetes anyag felhasználásával.
A tervezést egy teljesen amatőr, nagyon egyszerű és könnyen kezelhető (SketchUp nevű) programban kezdtük és a kanapé helyétől az utolsó konnektorig mindent ebbe rajzoltunk. Borzasztó sokat jelentett, hogy 3D-ben bármilyen nézetben láttuk a lakást. A kivitelezés is saját tervek alapján zajlott. A konyha és fürdő részt teljesen átterveztük, a többi helyiségben csak burkolat és ajtócsere volt.
collageadri4
Szerencsések voltunk, mert egy pici garzonból költöztünk, ahol a bútoraink legnagyobb része beépített volt. Összesen egy mikrót, egy mosógépet és egy ágymatracot hoztunk el, így nem kellett a korábbi (kevésbé tudatosan összeválogatott) dolgokhoz igazítani a stílust.
A fürdőszoba, WC kialakítását és a konyha új burkolatát szakember csinálta, azon kívül viszont minden a saját kezeink munkája. A nagyobb bútorok főleg az IKEA termékei, néhol kissé átalakított verzióban. Például a fürdőszobaszekrény asztallapja nem volt megfelelő árnyalatban, ezért az saját kísérletezés (festés, waxolás) eredménye, szintén átalakított az étkezőasztal asztallapja és az íróasztal is. Az ideiglenes, komód helyettesítő gyümölcsös ládák is saját munkák.
_dsc0400
_dsc0406
_dsc0415
_dsc0425
_dsc0434
_dsc0503
A jellegzetes egyen lakóparki hangulattól szerettünk volna szabadulni, ezért a bükk színű laminált padlót és beltéri ajtókat lecseréltük. A hajópadlót végül praktikussági okokból elvetettük, de egy natúr hatású laminált padlóval (Kaindl Farco Trend) és a fehérre pácolt fenyő ajtókkal sikerült az eredeti elképzeléshez hasonlót kialakítani. Persze próbáltunk ragaszkodni az elmentett inspirációs képeken látottakhoz, de ugyanolyan fontos volt a használhatóság. A konyhába például a cica miatt került járólap, mert előszeretettel fröcsköli ki a vizet és a kaját. Pedig hetekig vívódtam, nagyon szerettem volna egységes burkolatot… De végül nem bántam meg a döntést.
_dsc0483_1
_dsc0457
_dsc0517
konyha
Amennyire egyformán gondolkodtunk a férjemmel az alapokról, annyira nehéz volt dűlőre jutni a részletekben. Ilyenkor megmutattam neki néhány tanfolyam-részletet és jó néhány inspirációs képet. Ez néha sokat segített. MCM bútorok, különböző étkező székek még így sem mentek át, de lettek hangsúlyos lámpák, két különböző fotel! és egy teljesen különböző kanapé 🙂
_dsc0465
_dsc0470
_dsc0548
_dsc0571
Sok minden hiányzik még, a párkányoktól kezdve a beépített szekrényekig, a leendő gyerekszoba, konyhabútor befejezéséig, de már nagyon szeretjük. Mostanában kezdenek kialakulni az apró részletek is. Szépen lassan össze fog állni minden. A tanfolyamokért nagyon hálás vagyok Dittának, segített egy új szemléletmód kialakításában, és kellő tudatosságra tanított, így sikerült végigkövetni az előre meghatározott koncepciót.
Én pedig köszönöm Adriéknak a képeket és szívből gratulálok, mert fantasztikus munkát végeztek!

Mentés

Boldog Szülinapot! Ez történt az elmúlt 2 évben

 

number-2.png

Ma KÉT ÉVES az OtthonKommandó blog! 🙂

2011. május 25-én nagyon nehezen és nyögvenyelősen, mint akinek a fogát húzzák kiizzadtam magamból az első blogbejegyzésemet. Aztán még elég sokáig izzadtam, de egyre kevésbé, végül pedig a napi rutin részévé vált a posztok írása. A blog kezdetekor is sok tervem volt, és azóta még több. Ezekből van ami megvalósult, van amit elvetettem és van ami még a fiókban lapul várva, hogy eljöjjön a megfelelő idő a számára.

2013 május – Ez különösen remek hónap a számomra!

  • Átléptük a Facebookon az 50.000 létszámot
  • Két éves lett a blog
  • A Ti szavazataitok segítségével megnyertem az Év Anyavállalata 2013 versenyt
  • És nem utolsó sorban vettünk egy Házat, aminek a felújítását lépésről lépésre követhetitek a blogon

Az elmúlt két év néhány számban:

  • Közel 4 millió oldalletöltés és 1 millió egyedi látogató
  • 2011 szeptemberében megszületett a kislányom, Abigél 🙂
  • 2012 márciusában kezdtem el hobbi lakberendező tanfolyamokat tartani. Ez idő alatt 13 csoport fordult meg nálam, ebből kettő online tanfolyam volt. Ez pontosan 201 hallgatót jelent! A tanfolyamokról bővebben itt olvashatsz.

Mindezeket, Nektek köszönhetem Kedves Olvasóim! 

Blog_bejegyzés_2013_0525.jpg 

Születésnapi meglepetésként a

Kreatív lakberendezés – Alapozó Hobbi Tanfolyam

DVD-t most 19.900 Forint helyett 14.900 Forintért rendelhetitek meg és az első 15 megrendelő még egy AJÁNDÉK e-mailes konzultációt is kap hozzá.

Ez az ajánlat csak MÁJUS 30 éjfélig érvényes!

A megrendelést a ditta@otthonkommando.hu e-mail címre küldhetitek.

OtthonKommandó workshop

Tegnap véget ért az első – 5 alkalmas – lakberendezési hobbitanfolyam. Nagyon remélem, hogy mindenki jól érezte magát, én nagyon sok tapasztalatot szereztem! Igyekeztem egy olyan tudást és gondolkodásmódot átadni, amit bárki használni tud a mindennapokban.

A jövő héten indul a következő csoport, még van pár hely! És a május 26-27-i hétvégére szervezünk egy intenzív 2 napos workshopot is. Ugyan az az anyag, mint az 5 alkalmasnál, így aki intenzíven szereti, jelentkezzen bátran! 🙂

A tematikát és minden egyéb információt itt találsz.

Néhány kép, hogy mivel töltöttük a tegnap estét a tanfolyamon. Rajzoltuk a falra a mintát:

Aztán jött a festegetése:

Készül egy másik sablon:

irány a fal:

Itt izgultam, mert épp értékeltek:)

OtthonKommandó workshop indul!

Közhírré tétetem – remélem sokatok örömére – hogy a Magnóliák Műhelyével közös szervezésben lakberendező hobby kurzus indul. Egy 5 alkalomból álló mini tanfolyamot terveztünk.

Mi lesz? Lakberendezésről másképp. Ismerd meg az alapszabályokat és engedd szabadjára a fantáziádat! Merj másképp gondolkodni! Légy kreatív és bátor úgy, hogy mindez ne menjen a funkció és a használhatóság rovására. Ha szereted a blogot, akkor ezt is szeretni fogod:)

Kinek ajánlom? Költözködőknek, lakásfelújítóknak, építkezőknek, mániákus lakásátrendezőknek, a téma iránt érdeklődőknek, egyszóval mindenkinek. És azoknak, akiknek nincs idejük az internetet böngészni és az üzleteket járni ötletek után kutatva.

Minden alkalomra bátran hozhatsz a témához kapcsolódó kérdéseket, együtt megnézzük és keresünk rá megoldást, ötleteket.

Időpontok – tematika:

1. alkalom
Tematika: Egy kis elmélet – de szigorúan csak a legszükségesebbek! A tervezés alapjai, a bútorok szabványméretei, minek mekkora hely kell. Tárolás. Mikre kell odafigyelni a kialakítás során, funkciók és használhatóság, buktatók, lehetőségek, variációk. Ergonómia. Alaprajz.

2. alakalom
Tematika: Bútorok másképp, avagy nem minden az, aminek látszik – Ötletek helyiségenként lebontva. Bútorfelújításról, tuningolásról, újrahasznosításról. A stílusokról és keverésükről. Ne dobd ki a régit! Legyen egyedi a lakásod!

 

3. alakalom
Tematika: Lakásdekorációk, kiegészítők  – csináld magad – Egyszerű és alacsony költségvetésű tippek, amikkel feldobhatod a lakást, egyedi dekorációk készítése, húsvét. Meglepetés: húsvéti dekoráció készítés.

 

4. alakalom
Tematika: Üzletajánló – mit, hol, mennyiért? Budapest és környéke. Textilek, bútorok, kiegészítők, minden ami lakberendezés. Üzletlista témák, stílusok szerint.

 

5. alakalom
Tematika: Faldekorációk – festékekről, színek használatáról, tapétákról. A stencilezés különböző módszerei, tippek, trükkök, praktikák. A workshop végén pedig egy kis gyakorlat, de a többi legyen meglepetés! 🙂

 

 

Árak:

  • 4900 Ft/alkalom
  • 5 alkalmas bérlet 19.900 forint

Jelentkezz minél előbb, mert csak korlátozott számban tudunk helyet biztosítani. Bérletesek előnyben!

Helyszín: Magnóliák Műhelye, Budapest, Óbuda, Bokor u. 2.

Jelentkezés: Hajninál és Dórinál tudsz regisztrálni az info@magnoliak.hu e-mail címen. A tárgyhoz írd be, hogy otthonkommandó. Minden további teendőről felvilágosítást kapsz!

Gyertek! 🙂

A következő időpont:

Szerdánként, 18-21 óráig: Április 18, Április 25, Május 2, Május 9, Május 16.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!